Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2013 19:41 - Изявление на ръководството на национално сдружение "Граждански форум Промяна"
Автор: forumpromiana Категория: Политика   
Прочетен: 5069 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2013 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      Във връзка с подхвърляните в общественото и  медийното пространство , косвени обвинения,  че ГФП се финансира от неизвестни и съмнителни източници.

      Нашият отговор е че финансирането на  ГФП, от самото начало, 21.06.2012г., когато беше регистрирано като сдружение с нестопанска цел , до настоящия момент , се осъществява със ЛИЧНИ СРЕДСТВА,  на неговите членове.  Всякакви други  инсинуации и разпространявани слухове,  целящи да внушат на обществото обратното,  с цел дискредитиране са безпочвени.    Най-странното е че идват от лица и организации, които  многократно са отказвали обединение , отхвърляйки подадената от нас ръка,  без  да аргументират еднозначно този си отказ. Това поставя на дневен ред основателни съмнения към някои от ЛИЦАТА на протестите. Съмнения свързани със техните морални ценности и лични цели, преследвани чрез участието им в последните събития. Като лица заемащи водеща роля в тези събития те са поели ОТГОВОРНОСТ към гражданското общество, обявявайки се за негови защитници и водачи. В тази си роля най-малкото не би трябвало да работят СРЕЩУ обединението на всички истински граждански организации и активни граждани.

      Акцентираме на тези неща във връзка с днешното интервю на Янко Петров по Дарик Радио. Цитирам „....попитайте Янаки Ганчев във какви взаимоотношения е със ГФП и те ли го финансират?...” Веднага отговаряме във писмен вид, като същевременно настояваме във установения от закона срок / Закон за радиото и телевизията / за ПРАВО НА ОТГОВОР, чрез осигуряване на ефирно време в същото радио. Говорител на ГФП е Николай Говедаров с тел. за връзка: 0898 50 22 29.

       ГФП има подписано споразумение със организация  АПТИУ, с председател Янаки Ганчев, за партньорство и съвместни действия за реализиране настоящите краткосрочни искания на гражданското общество. Това е единствената и главна цел на това обединение. Ще напомним че на този етап ГФП си партнира с още много граждански организации/ БАП- Българска асоциация на пенсионерите, движение Анна Политковская и др./ и това е било и ще бъде наш приоритет. „Силата на обединението” е нашето мото и няма да отсъпим от принципите си.  

      Ние от ГФП декларираме, че  всяка  организация, с която имаме взаимоотношения НЕ се финансира от нас. Декларираме още че в момента, в който по някакъв начин, някоя от тези организации бъде дискредитирана,  ГФП ще снеме доверието си към нея.

     ГФП е  САМОФИНАНСИРАЩА се , НЕЗАВИСИМА гражданска организация със УСТАВ и ПРОГРАМА, която  води своето начало още  от 2008г. и е допълвана, и надграждана във времето,  до днес.  Програма, чиято основна задача е чрез организиран граждански натиск/ законов/,  да бъдат реализирани политики на управление, залегнати в нея,  с главна цел- СМЯНА на сегашната прогнила  система/ политическа, социална и икономическа/.    Многократно сме заявявали,  че ГФП  НЯМА да се преобразува в ПАРТИЯ  и членовете от ръководството на сдружението не са водени от лични, користни цели,  работейки за тази организация. Ще работим обаче активно за осветяването и налагането във държавната власт,  и местното самоуправление на можещи  и знаещи хора,  декларирали НЕУЧАСТИЕТО си в досегашното управление и ДС.

   На този етап сдружението ни  е едно от най-големите в  България с реални структури в градовете София, Варна, В.Търново, Павликени, Търговище,  Добрич, Стара Загора. Предстои учредяване и в други български градове, като по никакъв начин няма да изневерим на линията, по която сме поели и няма да дискредитираме вота на доверие гласуван ни от активните граждани и независими експерти присъединили се към нас, и споделящи идеите ни.

 

От УС на сдружение Граждански форум Промяна  




Тагове:   форум,   промяна,   граждански,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: forumpromiana
Категория: Политика
Прочетен: 66942
Постинги: 19
Коментари: 15
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031